Engelsk A, Fransk fortsætter A, Samfundsfag B

En spændende studieretning for dig, der er internationalt orienteret, og som brænder for sprog kommunikation og kultur.

  • Er du interesseret i at vide mere om kultur-og samfundsforhold i Danmark samt i de engelsk- og fransktalende lande?
  • Har du lyst til at blive bedre til at kommunikere på  fransk og engelsk?

Så er denne studieretning det helt rigtige for dig, da du får to europæiske hovedsprog på A-niveau (Engelsk og Fransk) sammen med Samfundsfag på B-niveau.

Emner, vi arbejder med, kan være:

  • Kulturmøder: F.eks. i Québec, en fransktalende provins i Canada. Provinsens største by Montréal  er multietnisk og to-sproget. Ved at arbejde med film, sange, noveller, reklamer, artikler, billeder etc. fra Québec vil du få indsigt i dette spændende multikulturelle samfund.
  • Politiske, sociale og økonomiske forhold i fransk- og engelsktalende områder : F.eks. Forskelle og ligheder på de politiske systemer /  Samfundsforhold i engelsk-og fransktalende lande f.eks.: Hvordan tackler man indvandring i England, USA og Frankrig? Hvad kan vi lære af indvandrerne? Hvorfor er interkulturel forståelse vigtig?
  • Kultur, f.eks. ungdomskultur på tværs af engelsk og fransktalende lande. Hvad har unge til fælles? Sport, musik, fester, kunst, politik og andre interesser blandt unge. Hvilke forskelle kan der være f.eks. familieforhold, kønsroller.
  • Storbyliv : hvordan afspejles det i fransk/engelsk litteratur, film, musik etc.

Hvordan arbejder vi med fagene?

I denne studieretning får du mulighed for spændende fordybelse i dine interesseområder inden for det enkelte fag og på tværs af fagene. Du vil  blive aktiv sprogbruger, deltage i kreative skriveprocesser, besøge kulturinstitutioner og virksomheder m.m.

Du vil komme til at opleve sprog og kultur på udvekslingsrejser og studieture. F.eks. har vi udveksling med en Europaklasse (fransk og engelsksproget) på et fransk gymnasium. At komme til at bo i en fransk familie giver dig indblik i fransk hverdagskultur, mulighed for at høre en masse fransk samt få talt fransk og engelsk med din værtsfamilie.

Med denne studieretning vil du få et indgående kendskab til 2 hovedsprog samt indsigt i kultur-og samfundsforhold i en række engelsk- og fransktalende lande.