Engelsk A, Spansk begynder A og Tysk fortsætter B

Denne studieretning er for dig, der er vild med sprog, kultur og kommunikation, og som har lyst til at kunne klare dig i det meste af verden – på rejser eller under uddannelse. Du er interesseret i andre landes kultur og samfundsforhold, og du har lyst til at læse, lære og opleve mere. Du har mod på at opleve sprogene live på studie- eller udvekslingsrejser til f.eks. Storbritannien, USA, Spanien, Mexico og Tyskland

På studieretningen vil du opleve, at fagene arbejder sammen om at give dig en sammenhængende forståelse af verden omkring dig, og at undervisningen er meget elevaktiverende.

Studieretningsfagene er Engelsk på A-niveau, Spansk på A-niveau og Tysk Fortsætter på B-niveau

I denne studieretning har du plads til lidt flere valgfag, da du ikke behøver at vælge hverken et naturvidenskabeligt fag på B-niveau eller matematik på B-niveau. Et sådant valgfag kan f.eks. være Latin på C-niveau, Religion eller Samfundsfag på B-niveau eller dit kunstneriske fag på B-niveau.

 

  • På denne studieretning arbejder vi med:
  • At lære, bruge og udvikle sprogene
  • Kommunikation og grammatik
  • Kultur, kunst, litteratur og samfundsforhold
  • Analyse af tekster, film og billeder og andre medier

Her kan du se eksempler på emner vi arbejder med:

Kan man tale om en amerikansk identitet? Hvorfor er amerikanerne skeptiske overfor deres regering i Washington? Hvorfor har mange amerikanere deres eget våben? Hvad betyder race i USA?

Hvorfor er der så mange latinoer i USA? Hvilken rolle spiller de i det politiske landskab? Findes den amerikanske drøm for dem?

Hvorfor ønsker mange catalanere løsrivelse fra Spanien? Vil FC Barcelona spille i den spanske liga i fremtiden? Hvad er forskellen på en spanier og en catalaner?

Hvordan lever de mange immigranter i Tyskland? Hvordan ser tyskerne på deres medborgere af f.eks. tyrkisk afstamning? Hvordan er det at være af tyrkisk afstamning i Tyskland?

Hvad har genforeningen af de to tysklande betydet for Tyskland? Hvilke forskelle er der på Ossies og Wessies?

Er Shakespeare stadig relevant for moderne mennesker? Hvad kan Macbeth fortælle om mennesker og magt?