Musik A og Matematik A

Som musikelev på Egaa Gymnasium kan du gå på MGK sideløbende med din gymnasieuddannelse.

Dette er en musikstudieretning for dig, der har interesse for både det kunstnerisk og det naturvidenskabelige. Her får du nemlig musik i kombination med matematik på A-niveau.

Musik er både et praktisk og teoretisk fag. I musik vil du skulle udtrykke dig kunstnerisk i musik og desuden forholde dig til de musikværker, som de professionelle kunstnere, komponister og musikere, har lavet. I denne studieretning analyserer vi andres værker, men vi arbejder i lige så høj grad med selv at udøve og skabe musik.

I matematik arbejder vi med at forstå og kommunikere komplekse problemstillinger, vi ser på matematikkens udvikling og dens betydning for samfund og kultur, og vi analyserer mønstre og strukturer.

Studieretningen forbereder dig altså til videre uddannelse med et musisk-performativt fokus og kommunikativt fokus og den forbereder dig også til naturvidenskabelige uddannelser, hvor Matematik A er adgangsgivende til de fleste typer. Studieretningen er samtidig i lige så høj grad en almen og bred forberedelse til mange forskellige typer uddannelser.

 

Hvis du vil have flere kunstneriske udfordringer, end studieretningen tilbyder, er der rig lejlighed til at indgår i en masse spændende projekter udenfor skoletid, såsom elevbands, bigband, deltagelse i koret EVE, korprojekter, musikcafé, MGP og skoleforestillinger. Hvis du vil have flere udfordringer i de naturvidenskabelige fag, har du mulighed for at deltage i forskellige spændende aktiviteter såsom Science Cup og Georg Mohr konkurrencen, som er stærke traditioner og højt prioriteret på Egaa Gymnasium. Der er mange muligheder, og det er bare om at gribe dem!