Biologi A og Kemi B

Denne studieretning er for dig, der er interesseret i menneskekroppen og naturen og kan lide at lære ved at have tingene i hænderne.

Samarbejdet mellem biologi og kemi vil især tage udgangspunkt i emner inden for menneskekroppen og vores miljø.

Både biologi og kemi er eksperimentelle fag, og du vil derfor få egne erfaringer med den teori du lærer. Med udgangspunkt i eksperimenter vil vi bl.a. diskutere, hvad sundhed er, hvordan vi passer på vores miljø og hvordan man arver egenskaber.

I undervisningen diskuterer vi aktuelle problemstillinger og undersøger de mekanismer, der ligger bag. Vi arbejder med emner, der har betydning for individet, samfundet og miljøet og undersøger på makroskopisk, mikroskopisk og på nano-niveau, hvordan naturen virker.

Biologi og kemi giver også gode muligheder for samspil med andre fag i studieretningen. F.eks. kan idræt indgå i samarbejde om fysisk aktivitet, energiomsætning og træning. Matematik kan indgå i mange sammenhænge omkring behandling af resultater fra eksperimenter fx med vækstmodeller, statistisk og populationsgenetik.

Har du lyst til at finde svar på følgende spørgsmål, er denne studieretning noget for dig

  • Hvad er hormoner og hvordan påvirker hormonforstyrrende stoffer os?
  • Hvad er gener, hvordan nedarves egenskaber og hvad er genterapi?
  • Hvordan producerer man alkohol og hvordan påvirker det kroppen?
  • Hvor kommer mikroplast fra og hvorfor er mikroplast et problem?
  • Hvordan optages medicin i kroppen og hvordan nedbrydes det?
  • Hvad er sund kost og hvordan omsættes den mad vi indtager?

Hvis du har lyst til flere udfordringer er der også mulighed for at deltage i science-camps med elever fra andre gymnasier, at deltage i den internationale biologolympiade og at deltage i internationalt samarbejde med udveksling, hvor du møder elever fra andre skoler omkring Østersøen.

Med denne studieretning bliver du godt klædt på til en række videregående uddannelser inden for biologi, medicin, miljø og sundhed.