Matematik A. Bioteknologi A og fysik B

Bioteknologien ligger i grænsefeltet imellem biologi og kemi, og er derfor et naturligt valg for dig, hvis du er interesseret i hvordan menneskets krop er opbygget, fungerer og påvirkes af miljøet omkring dig. Bioteknologi spiller nemlig en stor rolle i din hverdag, blandt andet i form af sundhed, produktionen af medicin, fødevareudvikling, energiproduktion og miljøbeskyttelse.

Teori, praksis og etik.

I undervisningen får du en et fagligt grundlag, der appellerer til kreativitet og selvstændig tankevirksomhed, som er vigtige, når du skal arbejde med de spændende og komplekse mekanismer i menneskekroppen i samspil med omgivelserne.  F.eks. skal du ikke bare kunne fremstille medicin, men forholde dig til, hvordan indtagelsen af medicinen har indflydelse på kroppen. Her er samarbejdet imellem de tre studieretningsfag -  bioteknologi, matematik og fysik - vigtigt.  De tre fag giver nemlig et vigtigt fundament, så du både får en struktureret tilgangsvinkel til problemløsning, men samtidig lærer at begå dig i et felt, hvor der stadig er mange uopdagede områder.

 

Udviklingen inden for bioteknologi medfører også etiske overvejelser, f.eks. i forbindelse med brug af genmanipulerede organismer og dyrevelfærd, og en bred naturvidenskabelig viden er en væsentlig baggrund for stillingtagen i sådanne spørgsmål.