Matematik A, Kemi A og Fysik B

Det fedeste ved kemi er, at vi undersøger ting fra vores hverdag”.
Dette er en udtalelse fra en tidligere elev på KE, MA, Fy-studieretningen. Vi prioriterer, at undervisningen opfattes relevant og vedkommende, og derfor har du som elev stor indflydelse på, hvilke temaer vi arbejder med i undervisningen.

 Jeg fik en god grund for naturlig videnskabelig nysgerrighed”.

Dette skyldes nok primært, at du får lejlighed til at udfolde dine kreative evner bl.a. indenfor det eksperimentelle område, når der skal planlægges og udføres eksperimenter. Motivation og nysgerrighed pirres, når du selv er med til at bestemme hvilke problemstillinger, der skal undersøges i laboratoriet.

Jeg har fået en god forståelse af vores omverden, da fagene i studieretningen spiller godt sammen”.

For eksempel kræver det en grundlæggende viden indenfor både kemi og fysik at få en dybere forståelse af, hvorfor ting har farver, eller hvordan moderne Li-batterier virker, så mobiltelefonen eller Tesla-bilen ikke hele tiden skal tilsluttes en stikkontakt. Matematik appellerer til både det abstrakte og det logiske, og du lærer, hvordan du kan få glæde af dette i både kemi og fysik.

Du møder også biologi. Kemi og biologi har en helt naturlig berøringsflade fx indenfor mange sundhedsmæssige områder. Det kunne være, hvordan lægemidler virker, fremstilles og identificeres eller emner om fødevarer, som vi kan arbejde med i vores kommende Foodlab.

 

På KE, MA, Fy-studieretningen tilbyder vi dig desuden at deltage i række naturvidenskabelige konkurrencer som fx. EUSO, Kemi OL, Unge Forskere og Drughunterdysten.