Matematik A, Fysik A og Kemi B

"Fysik A, Matematik A, Kemi B-studieretningen er for dig, der interesserer dig for naturvidenskab. Fagene matematik, fysik og kemi understøtter hinanden, da de har tætte berøringsflader. Både fysik og kemi er eksperimentelle fag og matematik kan beskrive de modeller der ligger bag eksperimenterne. Lyden fra et musikinstrument, strålingen fra en mobiltelefon, regnbuens farver, farverne ved et fyrværkeri, og værskers surhedsgrad er alle eksempler på fænomener der kan beskrives præcist med fysik, kemi og matematik.

Vi arbejder med temaer som klima og energi, og lignende temaer, der handler om naturen og samfundet. Du er sammen med dine klassekammerater med til at bestemme andre interessante emner til undervisningen.

I denne studieretning er der tradition for at klassen deltager i forskellige faglige konkurrencer såsom Unge Forskere, Robotolympiaden og Fysikolympiaden. Desuden er vi på virksomhedsbesøg, hvor de faglige temaer vi har arbejdet med i undervisningen ses i brug.

Elev: ”Det er super spændende at arbejde med naturvidenskabelige fag, hvor vi hele tiden kan finde det vi arbejder med uden i virkeligheden.”

Elev: ”Fagene bliver sjovere når vi ser dem ude i en virksomhed, hvor de bruger det vi har lært."