27.11.2017

SPROGDAG

Om kulturforståelse for spansk, kinesisk, fransk elever i 2.g. For at styrke vore elevers interkulturelle og karrieremæssige kompetencer.

 

Vi startede dagen med oplæg fra Diana Dolleris Kirk, Employer Branding Consultant og Josh Junxian Toh, F15 graduate fra Arla Foods om vigtigheden af interkulturelle kompetencer samt det at mestre flere sprog, hvis man vil gøre karriere i det private. 

Josh fra Singapore gav et meget humoristisk indblik i sit syn på danskerne og dansk kultur, f.eks. vores kultdyrkelse af begrebet ”hygge”, de milliarder af danske flag i lagkagen og for en udlænding sære overholdelse af trafikreglerne, hvor man kan finde danskere stående helt alene ved et trafiklys om natten på en øde strækning og vente på ”den grønne mand”.

Såvel Diana som Josh betonede vigtigheden af at være åbensindet, lyttende, engageret i mødet med folk fra andre kulturer. Noget der bl.a. arbejdes med i deres talentprogram Future 15.

Herefter debatterede eleverne hvad der karakteriserer dansk kultur samt hvilke steder i Aarhus, der er interessante for unge udlændinge at besøge for at få indblik i vor kultur.  Dette som optakt til arbejdet med at lave turistfoldere på spansk, fransk og kinesisk til henholdsvis udvekslingselever fra Mexico og Frankrig samt til samtaler med kineserne i forbindelse med studietur. 

Dette  arbejde engagerede virkeligt eleverne, der fik udformet flotte turistfoldere på spansk, kinesisk og fransk.

Tak for en herlig dag.