11.09.2017

Turen går til Aarø med 2.s

Se videoen, som blev lavet på campen her

Læs Signe Søndergaarg Høeghs beretning:

Den 3-9 september 2017 tog jeg med min klasse 2.s til Aarø på biologitur. Som BSP skole(Baltic sea Project) skulle vi deltage i UNESCOS ” International Baltic Sea Summer Camp”, sammen med andre klasser fra de lande som ligger omkring Østersøen herunder Tyskland, Finland, Polen, Estland og Litauen.   

I starten af campen skulle vi skrive os på projekter, som bl.a. omhandlede Aarø eller Østersøens miljøproblemer fx mikoplastik i havet eller udforske Aarøs forskellige kyster. Vi blev delt ind i projektgrupper på tværs af landene, og talte derfor kun engelsk med hinanden. 

Om formiddagen skulle vi arbejde på vores projekter, som om fredagen endte ud i en fremlæggelse for resten af deltagerne og lærerne. Om eftermiddagen var der forskellige workshops, som spændte fra ture med en bananbåd til undersøgelse af havpattedyr.

Vi var hjemmefra blevet undervist i bl.a. iltsvind, økosystemer og økologi generelt, og dette teori fik vi brugt i praksis da vi bl.a. var ude og snorkeldykke. En del af øen var ramt af iltsvind, og dét kunne vi se, da vi dykkede ned.

Om aftenen stod den på en omgang god gammeldags hygge med lejerbål, snobrød og guitar. 

Da vi var ude og dykke optog vi videoer med et undervandskamera af bl.a. havbunden, som I kan se her, og vi fik nogle vandprøver med hjem, som vi skal analysere og arbejde videre på. 

Alt i alt blev vi som klasse endnu en gang rystet godt og grundigt sammen, og vi lærte hinanden endnu bedre at kende. Samtidig fik vi snakket en masse engelsk og har fået viden med hjem til Aarhus, som vi kan arbejde videre på.