04.05.2017

Drughunterfinalen 2017

Fredag d. 28. april deltog vi i Drughunter finaledagen ved Lundbecks faciliteter i Valby.

Dagen startede med velkomsttaler af både forskningschefen for Lundbeck og forskningsminister Søren Pind. Herefter fortsatte dagen med en postersession, hvor vi i vores gruppe af 7-8 gymnasier fremlagde vores posterbesvarelse. Efter disse fremlæggelser skulle hvert gymnasium stemme på, hvilket andet gymnasium fra gruppen, der skulle vinde den nyindførte publikumspris, og da stemmerne var lige fordel på gruppens gymnasier, blev der trukket lod om prisen. Desværre ikke til Egaa Gymnasiums fordel.

Efter frokost var der forskellige slags underholdning med fokus på hjernens virkemåde, hvor ”Jes og Jan” forklarede hjernens måde at registrere lyde. Vi fik også indblik i hvordan man kan snyde hjernen, da der var besøg af en tryllekunstner. Ind i mellem disse underholdningssessioner var der annoncering af finalisterne, der var en enkelt fra hver gruppe af 7-8 gymnasier, samt finalepræsentationer, og til sidst var der kåring af vinderen i hver af de tre kategorier: Kemi, biologi og bioteknologi.

Selvom vi ikke kom hjem med en pris, så har det være en lærerig proces. Både selve arbejdet med opgavebesvarelsen og posteren samt at være afsted til finaledagen har været utrolig hyggeligt, og vi er blevet meget klogere både på vores eget projekt, levomilnaciprans virke som antidepressivt middel, samt på de andre hjernesygdomme og behandlingsmuligheder, som blev fremlagt på dagen.

Josefine (2014x), Peter (2014z) og Freja (2014z) fra kemi A-valgholdet