23.06.2014

Hjemvendt fra European Student Parliament

Læs om Sine Olesen, 2.v og Mikkel Nielsen, 2.i, som lige er kommet hjem fra København

Det har været tre spændende og intensive dage, hvor vi med elever fra 16 forskellige europæiske lande har diskuteret og samarbejdet om udvikling af løsninger til emnet: "The future of our city". Overemnet var delt op i 7 underemner (future mobility, demography in the city, City. Climate. Change., civil participation, Urban gardening, energy efficient houses, smart city). Alle deltagere var på et emne, og arbejdede i grupper de første to dage på at udforme forslag i form af resolutioner indenfor det givne emne. Til dette arbejde havde alle grupperne et oplæg af en "ekspert" inden for området til rådighed. På sidste dagen var parlament-delen, hvor vi alle skulle præsentere vores resolutioner og stemme om dem disse.

Den samlede resolutionsbog, som vi har stemt igennem vil nu efterfølgende blive overrakt til bl.a. EU-kommissionen, hvor vi meget håber på, at de vil drage inspiration fra den i deres fremtidige arbejde.

Alt i alt en rigtig spændende oplevelse, som vi håber Egaa Gymnasium kan sende delegerede til igen næste gang, i år 2016.

Der er billeder på deres facebook-side:

https://www.facebook.com/eusps