16.05.2013

Egaa elever vinder "DESIGN DIN BY"

To 1.g. Billedkunstelever fra Egaa Gymnasium vinder 1. og 2. præmie i DESIGN DIN BY 2013.

Det blev til intet mindre end både en 1.præmie på 10.000 kroner og en delt 2.præmie på 2.500 kroner i den prestigefyldte landsdækkende konkurrence. TILLYKKE Til Marie og Sara fra 1.i som endte med at tjene penge på deres eksamensprojekter i billedkunst.

Det skortede hverken på kreative greb, kunstneriske kompetencer eller poetiske detaljer hos Marie Geert Jensen og Sara Groth Hornum fra 1.i, da de hver især udformede deres afsluttende individuelle eksamensprojekter i billedkunst C om byfornyelse af boligbyggeriet Klostervangen , Grønnegade Aarhus C–eksamensprojekter som skulle vise sig særdeles indbringende, og som begge fokuserede på at skabe såvel beboerfællesskab som grønnere uderum for boligkompleksets beboere, bl.a. med ’urban gardening’.


Marie Geert Jensen vandt nemlig førstepræmien - et rejselegat på 10.000 kroner -  for sin særdeles velfortalte og illustrerede filmiske formidling af sine ideer om bæredygtig og sociale fornyelse på såvel bygningens altanside som på dens ’femte facade’ – taget. Om Maries projekt udtalte dommerne bl.a. ”Dette projekt er fremragende formidlet samtidig med, at projektet giver udtryk for klar bevidsthed om den konkrete problemstilling. Det er et projekt som har et stærkt socialt perspektiv og forholder sig til de beboere der bor i Klostervangen.”


Sara Groth Hornum havde med et mindre omfattende greb lavet et forslag, der var enkelt og ikke mindst let at implementere uden de store omkostninger  - i en poetisk etablering af et socialt  og grønt fællesskab omkring postkasser, cykelparkering og urban gardening rør – næsten en slags gentænkning af områdets tidligere kolonihaver fra før komplekset blev bygget. Om Saras projekt  ”Den bæredygtige cykel- og postkassesammenkomst” vurderede dommerne at ”Det er et projekt som er meget nærværende og som forholder sig til, hvordan der kan skabes liv i boligområder. Der er udarbejdet en fin stedsanalyse”.
Skolen ønsker vores to umådeligt seje 1.g. piger et STORT TILLYKKE med sejren – hvor ER det godt gået!

Man kan i øvrigt læse et portræt af Marie i Aarhus Stiftstidende fra 14. maj – og en artikel om begge vores vindere i Lokalavisen ,  vistnok d. 21. maj.

Se Maries projekt (1. præmie)

Se Saras projekt (2. præmie)

Læs pressemeddelelse fra "Design Din By" arrangørerne, Københavns Universitet

Læs om alle de præmierede projekter.