02.02.2012

Sciencetalenter til udtagelsesrunde

Sciencetalenter til udtagelsesrunde i Europæisk Science Olympiade for første gang

For første gang i Egaa Gymnasiums historie har vi sendt vores yngste science talenter afsted til en indledende udtagelsesrunde til den Europæiske Science Olympiade for 1. g'ere som i 2012 afholdes i Lithauen.

Lea 1i, Pernille 1y og Anna Elisabeth 1z repræsenterede skolen ved den første udtagelserunde, som foregik på Tradium (HTX) i Randers den 31. januar.

På to klokketimer skulle pigerne sammen løse tre eksperimentelle opgaver, en fra hvert af fagene biologi, fysik og kemi, og de skulle undervejs svare på 25 efterbehandlingsspørgsmål -  der var bestemt nok at se til. Pigerne arbejdede hårdt og koncentreret, som det kan ses på billederne.

40 1g-teams fra hele landet deltog i tre regionale udtagelsesrunder, og de otte bedste hold udtages til DM-finalen, som foregår i uge 12. Her udtages endelig de to bedste hold, som skal repræsentere Danmark i Lithauen i april.

Vi hepper på vores tre seje science piger og håber, at de kommer videre til DM og senere til EM Lithauen. Vi må desværre vente i spænding et par uger, inden vi ved om de tre piger er gået videre i konkurrencen.