13.12.2011

Rejsegilde i det nye musikhus

Så fik vi lov til at bese de nye lokaler for første gang

Mandag d. 12.11 blev der fejret rejsegilde for Egaa Gymnasiums nye musikhus, som netop nu er ved at blive tilføjet den ellers kun syv år gamle skole. Musikhuset skal sikre fremtidige elever og lærere optimale akustiske forhold i musikundervisningen, og den store samlingssal skal danne ramme om fremtidige arrangementer, som kan transmitteres til resten af skolen via videolink. Udover at anvendes til fremførelse af drama og musik, skal salen også anvendes til idræt og eksamenslokale, og som sådan bidrager den til at forbedre skolens samlede kapacitet, så der bliver bedre plads til de mange nye elever.

Tilbygningen er i to etager samt kælder og bliver i alt på ca. 1200 m2. Den kommer til at indeholde tre øvelokaler, to store undervisningsrum på henholdsvis 80 og 120 m2, samt den store sal på ca. 200 m2, og den er konstrueret, så den byder på de allerbedste akustiske forhold. Tilbygningen opføres i samme stil som den eksisterende bygning og glider harmonisk ind i det eksisterende arkitektoniske udtryk, og den forventes færdig i maj 2012.

Rejsegildet blev afholdt i overensstemmelse med gældende håndværkertraditioner med håndbajere og hot-dogs. Rektor Eigil Dixen bød velkommen til de fremmødte med nogle ord om musikhuset, og afdelingsdirektør Carsten Raundahl fra Sjælsø fortalte derefter om de mere farverige udfordringer, byggeriet indtil nu havde budt på. Han fremhævede også det særdeles gode samarbejde, der havde været mellem bygherre og entreprenør – ”et samarbejde, som ellers ofte er præget af ævl og kævl”. Rejsegildet blev sluttet af med en rundvisning på pladsen, og de besøgende fik for første gang lov til at besigtige de nye lokaler, som stadig fremstår i rå beton. 

Følg byggeriet her

Og nyd billederne