29.08.2011

Festuge og Facebook

3.y og 2.s følger Festugen på Facebook og Twitter

3y og 2s skriver på Facebook og Twitter fra Festugen som en del af danskundervisningen. Oplev deres live-update fra Voxhall ved at følge dette link

 

Pressemeddelelse fra Aarhus Festuge

Gymnasieelever har mødepligt til Aarhus Festuge
Festugekoncerter på skoleskemaet
Fravær for ikke at gå til Festuge
Rockstjerner underviser gymnasieelever

To klasser fra Egaa Gymnasium ved Aarhus skal til koncerter til Aarhus Festuge. Med tryk på skal. De får nemlig fravær, hvis de bliver væk.

Hvis man fortæller en 3.g-klasse, at de skal i skole lørdag aften, får det normalt ikke en populær modtagelse. Men det er ikke tilfældet på Egaa Gymnasium ved Aarhus, hvor der står dansk på skoleskemaet lørdag 3. september kl. 21. En dansktime er blevet flyttet til spillestedet VoxHall, og lærerne hedder i dagens anledning Josh T. Pearson, som giver en lektion i amerikansk country-rock, og Howe Gelb og A Band of Gypsies med flamenco-helten Raimundo Amador som gæstelærer.

Anna Rosenkrands Uldall og Anne Kock Flygaard fra 3y har ikke noget imod, at der bliver ført protokol med dem på det, der normalt er ugens bedste friaften:

”Det bliver sjovt at komme til en koncert vi aldrig selv havde valgt at købe billet til. Hyggeligt at det er sammen hele klassen, og meget sjovere at skrive noget til nogle virkelige mennesker der skal få noget ud af at læse det, end at skrive en normal danskstil....så gør man sig mere umage”.

Eleverne har op til Festuge-koncerten arbejdet med Facebook og forskellige fortællestrategier i danskundervisningen. Det sker som led i et udviklingsprojekt for Undervisningsministeriet, der har til formål at udvikle øvelser og afprøve muligheder for at få mere og anderledes skriftlighed ind i gymnasiefagene.

”I løbet af koncerten skal eleverne lave en skriftlig aflevering, og i stedet for den sædvanlige danskstil, får de til opgave at live-opdatere fra koncerten med brug af de forskellige fortællestrategier, vi har gennemgået,” fortæller dansklærer på Egaa Gymnasium Katrine Haaning.  

Også 2.s på Egaa Gymnasium er med i projektet og skal på samme måde lave en skriftlig aflevering i form af live-rapportering fra Festugearrangementet ’The Medium-Rare Sessions’, hvor det Aarhusbaserede orkester ’The DeSoto Caucus’ inviterer tre af de største navne fra den amerikanske singer/song writer skole med sig på scenen på VoxHall. Det sker tirsdag d. 30. august kl. 20.

Man følge med i elevernes opdateringer fra koncerterne på Aarhus Festuges Facebook- og Twitter-side og dele karakterer ud for de skriftlige præstationer.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationsansvarlig Line Hedeboe på tlf. 87 30 83 02 eller lh@aarhusfestuge.dk hilsen
AarhusFestuge

 

(Arkivbilleder)