Science Cup

11 hold fra Egaa Gymnasium dyster i de regionale finaler mod hinanden og andre hold i dette års udgave af opfinderkonkurrencen: Science Cup Denmark. Vinderne går videre til den landsdækkende finale. Science Cup Denmark er en opfinderkonkurrence for landets 2.g’ere i stx og htx. Det handler om at udvikle innovative ideer og løsninger inden for de fire fag: biologi, kemi, fysik og naturgeografi.  Formålet med Science Cup Denmark er at lade eleverne i grupper arbejde målrettet med idéudvikling og bruge deres naturvidenskabelige faglighed fra de fire fag til at beskrive en mulig løsning af ideen. 

Skrap konkurrence
Ønsket om at vinde den attraktive 1. præmie - en studierejse for vindergruppen til Californien - har vinteren over presset næsten 1300 deltagende elever til at udvikle og beskrive deres idéer.  Kun de allerbedste og mest ihærdige elever er nu tilbage i den krævende naturvidenskabelige talentkonkurrence.  125 grupper bestående af i alt 498 elever fra hele landet har i begyndelsen af marts afleveret vilde, kreative og skæve ideer, der enten kan redde verden eller gøre hverdagen lettere. Eleverne skal nu dyste ved i alt 13 regionale finaler, hvor de i bedste X-Factorstil skal præsentere deres idéer foran et dommerpanel bestående af en gymnasielærer, en ingeniør fra en ingeniørhøjskole og en repræsentant fra erhvervslivet. 

Der er hermed lagt op til en spændende konkurrence, når Egå Gymnasium skal til de regionale finaler og kæmpe for deres projekter.

Egaa Gymnasiums hold er fordelt på to regionale finaler:

 

4 hold deltager ved den regionale finale i ’Nordjylland’:

tirsdag den 14.04 hos Aalborg Industries A/S,

 Gasværksvej 24, 9000 Aalborg, kl. 9-15.00

 

7 hold deltager ved den regionale finale i ’Østjylland’:

torsdag den 16.04 hos Århus Karlshamn A/S,

 M.P. Bruunsgade 27, 8000 Århus, kl. 9-15.00

 

 

Ny pris belønner bedste prototyper
Som noget nyt i dette års Science Cup Denmark uddeles Ellehammerprisen for første gang. Prisen uddeles til den gruppe, som har produceret den bedste prototype, model eller visualisering af det projekt, de stiller op i finalen med. Præmien er et gavekort til en studierejse til London for prisvinderne og deres lærer.

 

Landsdækkende 13. maj

Vinderne fra de regionale finaler mødes den 13. maj 2009 og konkurrerer om at blive landsdækkende vinder af Science Cup Denmark 2009. Her findes også vinderne af Ellehammerprisen.  Læs meget mere på www.sciencecupdenmark.dk

 

Hvem står bag Science Cup Denmark?

DI arrangerer Science Cup Denmark i samarbejde med IDA og Undervisningsministeriet.