Frivillig musik på Egaa Gymnasium

På Egaa Gymnasium har du rig mulighed for at udfolde dig musikalsk efter skoletid. Vi har en række forskellige tilbud, som skifter gennem året. Det seneste års tid har du kunnet vælge mellem følgende tilbud:

 

Egaa Gymnasiums Vokalensemble

EVE (tidligere Egaa Gymnasiums Vokalensemble) er et kor for piger, hvortil der er optagelsesprøve. Koret består pt. af ca. 20 sangere, heraf også tidligere elever fra Egaa Gymnasium. I EVE kan de særligt sanginteresserede fordybe sig i flerstemmig sang i en mindre sammenhæng med større krav til den enkelte sanger. EVE arbejder både med klassisk og rytmisk repertoire, men fortrinsvist a capella. Prøve- og koncertaktivitet er høj, så deltagelse kræver, at man er villig til at yde en ekstra indsats. De seneste år har EVE bl.a. deltaget i en korkonkurrence, været på tur til Tyskland, sunget koncerter på Egaa Gymnasium, på Hovedbiblioteket, i Egaa Kirke, på diverse lokaliteter under KulturNatten samt underholdningsjobs på bl.a. Skæring Skole og Hindsgavl Slot. Information om optagelsesprøver offentliggøres umiddelbart efter skolestart. Du kan også finde mere information, se billeder osv. på vores facebookside. Like os på Facebook her.

 

Egaa Gymnasiums Kor

Skolens kor er projektbaseret og til dels åbent for alle. De seneste år har koret sunget med på både Mozarts Requiem og Händels Messias ved kæmpe opførelser med symfoniorkester, solister og flere hundrede sangere i Aarhus Musikhus. Desuden har koret i flere omgange sunget backing på både rockgruppen TV2 og Steffen Brandt/Thomas Helmig ved koncerter i Århusområdet. Koret har også deltaget korstævner på Risskov Gymnasium, Statsgymnasiet og på Egaa Gymnasium. 

 

Egaas Gymnasiums Bigband

Op mod særlige begivenheder samler vi de elever, der spiller et messingblæseinstrument. Det seneste år har bigbandet bl.a. deltaget i i jule- og sommerafslutninger på skolen samt til forårskoncerten.

 

Skoleforestilling

Hvert andet år sætter skolen sin helt egen, originale forestilling op – lavet fra bunden af elever og lærere. Senest skabte over 100 elever forestillingen ”Drømte mig en drøm” med udgangspunkt i et folkevise- og folkemusikunivers. Det var en uforglemmelig opsætning fyldt med stemningsfuld musik, rørende dramatik, inciterende dans og en imponerende, digital scenografi – og 20 birkestammer på scenen.

 

MGP

Hvert år i januar afholder skolen sit eget melodi-grandprix. Med en jury bestående af publikum og et dommerpanel af lærere og elever dyster forskellige elevbands mod hinanden med deres egne sange. Vinderne får chancen for at gå hele vejen til tops i det intergymnasiale MGP i Århus-området. Og det er flere gange sket for bands fra Egå!

 

Elevbands og øvelokaler

Gymnasiet har to flotte øvelokaler i kælderen, hvor skolens elever kan danne deres egne bands og spille efter skoletid. Op mod hundrede elever benytter sig allerede af muligheden. Gode elevbands kan komme til at spille til fredagscafeer, gymnasiefester og på Rosenholm Festivalen – ud over for deres egen fornøjelse.

 

Lydstudie

Skolen råder over sit eget lydstudie, hvor bands og musikhold kan indspille deres musik under professionelle forhold. En god mulighed for at arbejde i detaljen med et musikalsk produkt og opbygge viden om musikteknologiske forhold. Vi kører kurser i lydstudiet hvert år.