Frivillig idræt på Egaa Gymnasium

Udover idrætsundervisningen i skoletiden er der andre idrætstilbud til Egaa Gymnasiums elever. 
Der er mulighed for at udbygge sine erfaringer med alt fra de traditionelle konkurrenceidrætter til nye alternative aktiviteter - eller blot konkurrere klasserne imellem.


De forskellige tilbud:

Gymnasieturneringer
Der arrangeres hvert år landsdækkende turneringer i forskellige idrætsgrene, hvor skolens ære skal forsvares og de lyserøde trøjer vises frem! Egaa Gymnasium vil i stort omfang deltage i gymnasieturneringerne både med drenge og pigehold.  Vi har i skolens seksårige levetid deltaget i fodbold-, ultimate-, volleyball-, basketball- og håndboldturneringer. Både med drenge og piger. I 2009 lykkedes det pigerne at nå regionalfinalen i fodbold, hvor de desværre tabte, mens håndboldpigerne vandt i 2010 og senere deltog i landsmesterskaberne. Godt gået! (og kom nu, drenge!). 

I skoleåret 13-14 vælger vi at prioritere lidt anderledes og afholde interne turneringer, men mon ikke de lyserøde trøjer kommer ud og bliver luftet? desværre...

Frivillig idræt (efter skoletid)
Udover de traditionelle gymnasieturneringer lægger vi ligeledes fokus på idrætsglæden ud over konkurrencen. Således tilbyder vi mere motions- og almenorienterede aktiviteter i fri-idræt, hvor en idrætslærer varetager undervisningen. Denne undervisning foregår efter skoletid og i skoleåret 2013/2014 udbyder vi aktiviteter som badminton, floorball, crossfit og  klatring

Idræt på egen hånd
Idrætten kan selvfølgelig også udforskes på egen hånd. Skolens idrætshal er lys og fyldt med anvendelsesmuligheder og normalt åben for elever alle dage til k.16.30, samt til kl. 17 mandage og onsdage. Vi har ligeledes gode udendørsforhold - og der udlånes bolde og discs på kontoret. Desuden kan eleverne gratis anvende skolens fine motionsrum i kælderen efter skoletid fire eftermiddage om ugen. Kom og dyrk idræt!

Hvem er egentlig bedst?
Det er efterhånden blevet en tradition med en årlig indendørsfodboldturnering - EG CUP - hvor hver klasse og lærerne stiller med et hold og kæmper om æren: ”hvem er egentlig bedst?”. i 2013 vandt 3s for andet år i træk, og holdt derfor de ellers sejsvante v-klasser fra faget endnu engang. I årets finale var også lærerne, og det var en tæt kamp! 

Disse turneringer arrangeres og afholdes af eleverne.